Busroute 169 stopt niet meer bij de Aarhof!

27 november 2017

Op verzoek van het college en ondernemers (VOA) heeft Arriva besloten de buslijn 169 niet meer te laten lopen via de Aarhof. De halte Aarhof komt dus te vervallen. De bus rijdt via de Kennedylaan, Willem de Zwijgerlaan. Prins Bernhardlaan rechtstreeks naar het station. De bus zal per 16 december niet meer via de Lijsterlaan het centrum aan doen. (zie kaartje).

De PvdA vindt dat heel slecht en in strijd met het eigen beleid van de gemeente. De gemeente wil juist stimuleren dat meer mensen met het openbaar vervoer gaan. Een van de duurzaamheidsdoelstellingen. Anderzijds doet de gemeente aan city marketing met als doel zoveel mogelijk bezoekers in Alphen te krijgen.

Door deze gewijzigde busroute wordt het voor de inwoners, met name de ouderen, van de kernen Groenendijk, Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn lastiger om het stadscentrum te bezoeken. De PvdA heeft op 21 september al aandacht gevraagd voor deze verschraling van het openbaar vervoer en de wethouder opgeroepen om in gesprek te gaan met Arriva om deze routewijziging terug te draaien.

Natuurlijk is dat niet gelukt. Het college had er in zijn wijsheid zelf om gevraagd. Kan voortaan ook de voorzitter van de VOA op de foto bij het college. Een leuk “Arjan Lubach” momentje.