12 april 2017

Werkbezoek Marith Volp

Op maandag 13 maart jl. heeft Marith Volp, (voormalig) Tweede Kamerlid voor de Partij van de Arbeid, een werkbezoek gebracht aan Alphen aan den Rijn. Het thema was de (langdurige) Zorg. Om 14.00 is er een bezoek gebracht aan de Driehof in Hazerswoude Dorp, waar Marith werd verwelkomd door Henk Goes, raadslid en de bestuursleden Ruud Hartog en Bas van Meggelen. We kregen lekkere koffie en met de directeur, enkele vrijwilligers en de voorzitter van de cliëntenraad hadden we een aangenaam gesprek over de gang van zaken in dit Verzorgingshuis. Het was niet alleen kommer en kwel: de mensen die we spraken waren tevreden tot zeer tevreden met het zorgaanbod in het huis.

Daarna togen we naar de Noorderbrink in De Alphense wijk Ridderveld. Daar schoven ook Hub van Wersch en Sebastiaan Klaassen aan. Er werd ook weer lekkere koffie geschonken en we voerden een gesprek met de directie, enkele bewoners en de fysiotherapeute. De bewoners waren zeer tevreden over de zorg die in de Noorderbrink geboden wordt. Weer geen kommer en kwel dus maar blije mensen waarvan een 96-jarige mevrouw misschien wel de vrolijkste was. Er was weinig tot geen kritiek op het beleid van onze staatssecretaris Martin van Rijn.

Om 19.30 uur vond er als afsluiting van het werkbezoek een debat plaats in een zaal in Avifauna. Daar waren ongeveer 35 mensen op af gekomen. Onder leiding van onze partijgenote Ella Kalsbeek vonden er soms pittige discussies plaats waar ook het kabinetsbeleid niet altijd positief werd beoordeeld. Marith Volp weerlegde echter de meeste kritiek hoewel ook zij van mening was dat het beleid op het terrein van de (langdurige) zorg aan herijking toe is.

Om 22.00 werd het geslaagde werkbezoek van Marith Volp afgesloten. Vanwege de slechte uitslag bij de Tweede Kamerverkiezingen zal zij niet meer terugkeren inde Kamer en zal zij haar praktijk als huisarts in de Amsterdamse wijk Slotermeer weer oppakken.