Verkiezingscampagne & aanmelden Schaper Leergang 2021!

15 februari 2021

De eerste maand van 2021 is reeds achter de rug en waar wij een roerig 2020 achter ons laten lijkt 2021 de overtreffende trap te worden. Van de Corona crisis zijn we voorlopig nog niet af. Ondanks de gevoerde maatregelen en beginnende vaccinatie zullen we allemaal vol moeten houden. Alleen dan, en alleen samen, kunnen we deze crisis bezweren.

Daarnaast verloren wij in januari als partij onze lijsttrekker. Lodewijk Asscher trok na het rapport van de onderzoekscommissie zijn conclusie. Zijn rol in de toeslagenaffaire bleef aan hem plakken en leek de partij bij de komende verkiezingen geen goed te doen. Persoonlijk vindt ik dat de kop van de PvdA van onbesproken gedrag moet zijn, juist in een situatie waarin burgers zo hard geraakt werden door de overheid die deze mensen hoort te beschermen, dan kan er geen onduidelijkheid bestaan. Met een nieuwe partijleidster gaan wij nu vol goede moed de Tweede kamer verkiezingen en gaan voor een beter resultaat dan bij de laatste verkiezingen.

De campagne voor deze verkiezingen zullen echt anders zijn dan alle voorgaande verkiezingen. Campagne voeren hoort in het teken staan van kiezers ontmoeten en overhalen om op ons gedachte goed te stemmen, maar juist dat mag niet meer. Als afdeling proberen we toch waar mogelijk campagne te voeren. Als zat dat vooral digitaal en via het bezorgen van verkiezingsprogramma’s zijn. Als er bij leden leuke, creatieve mogelijkheden leven laat het ons dan weten. En zoals altijd iedere hulp is welkom. Want ons motto blijft Samen sterk!

Meld je aan voor de Schaper Leergang!
Toch zal dit jaar ook in het teken staan van de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Dat lijkt nu nog ver weg maar als afdeling zullen we een aantal zaken moeten regelen om goed mee te kunnen doen. Denk hierbij aan het opstellen van een programma opstellen en het opzetten van een campagne. Maar we zijn ook opzoek naar nieuwe talenten. De PvdA Alphen aan den Rijn is opzoek naar leden die zich in willen zetten voor de sociaal democratie. Als je dit overweegt dan is er een mogelijkheid om de Schaper-leergang te volgen. De leergang bestaat uit twee fases. De eerste fase vindt plaats voor de kandidaatstelling (april en mei 2021) en helpt deelnemers met het beantwoorden van de vraag of het raadslidmaatschap wat voor hen is. De tweede fase van de leergang start na de kandidaatstelling (december 2021 en januari 2022) en is meer gericht op de praktijk van het raadswerk.

Aanmelden voor de Leergang kan hier. Ondanks alle Corona maatregelen hoop ik jullie te treffen bij een van de (online) bijeenkomsten die ook dit jaar georganiseerd zullen worden. Tot die tijd blijf gezond!

Doe je met ons mee? We kunnen #NietZonderJou!