Sociaal & Vitaal

Door Ernst-Jan Straver op 24 februari 2022

Vanavond is er een sportdebat georganiseerd door Alphen Vitaal. Alphen Vitaal is een stichting die in opdracht van de gemeente Alphen aan den Rijn bewegen en gezonde levensstijl bevorderd. Voor het debat zijn maar zes van de twaalf politieke partijen uitgenodigd en dat vinden wij als lokale PvdA en SP jammer. Want juist op een onderwerp dat voor zoveel mensen belangrijk is moet ook een eerlijk en open debat gevoerd kunnen worden, zonder uitsluitingen, zodat alle ideeën gehoord kunnen worden.

De SP en de PvdA sluiten niemand uit binnen onze gemeente. Wij vinden dat sporten en bewegen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar moet zijn. Waar nodig nemen wij financiële hindernissen weg zodat inwoners en vooral kinderen mee kunnen doen. Bijvoorbeeld door een gemeentelijke sportpas.

De PvdA en SP vinden goede duurzame sportvoorzieningen noodzakelijk waarbij de clubs en verenigingen zelf de baas zijn over hun clubhuis of kantine. Waar nodig ondersteunt de gemeente bij het onderhoud of het beheer.

De SP en PvdA hebben extra aandacht voor die groepen binnen de gemeenschap voor wie sporten en bewegen niet vanzelfsprekend is zoals ouderen, nieuwkomers, mensen met mentale problematiek en gehandicapten. Wij investeren daarom in gehandicaptensport en passen waar nodig sportaccommodaties aan voor mensen met een beperking.

De PvdA en SP gaan voor een Sociaal en Vitaal Alphen aan den Rijn.

Ernst-Jan Straver
Lijsttrekker PvdA

Iris van de Kolk
Lijsttrekker SP

Ernst-Jan Straver

Ernst-Jan Straver

In het dagelijks leven ben ik.. Werkzaam in de automatisering bij Ease2pay een digitale betalingsdienstverlener. Daarnaast ben ik sinds 2002 als raadslid actief voor de PvdA. Eerst in Boskoop en met een korte onderbreking sinds 2015 in Alphen aan den Rijn. Thuis ben ik vader van Viggo (11) en Quinn (5) en getrouwd met Marlous

Meer over Ernst-Jan Straver