15 augustus 2021

In memoriam: Kees de Best (1948-2021)

Met leedwezen, maar ook met gevoelens van dankbaarheid heeft de PvdA kennis genomen van het overlijden op 17 juli j.l. van Kees de Best; een sociaaldemocraat in hart en nieren. Geboren “op Scheveningen” zoals men dat zegt en daar ook getogen, verhuisde hij begin jaren ’70 met Yvonne naar Hazerswoude-Rijndijk en daar was Kees al snel actief in het wijkcomité Rhynenburg. In 1978 werd Kees lid en na enige tijd voorzitter van het bestuur van de PvdA-afdeling Hazerswoude en na de fusie van de PvdA-afdeling Rijnwoude.

Bij de verkiezingen in 1994 werd Kees gekozen tot lid van de gemeenteraad van Rijnwoude en werd hij ook voorzitter van de PvdA-fractie. In 2002 verruilde Kees zijn functie bij het Nederlands Bibliotheek en Lectuur Centrum (Biblion) voor het wethouderschap in Rijnwoude en was hij onder meer belast met sociale zaken, welzijn, verkeer en openbare werken. In die functie was hij – om een paar voorbeelden te noemen – verantwoordelijk voor het verkeersluw maken van de Rijndijk en de bouw van de Tweeklank.

Op de rouwkaart stond een aantal begrippen die Kees kenmerkten. Naast woorden als “Sterk”, “Sociaal”, “Rechtvaardig” en “Zorgzaam” lazen wij ook “Bourgondiër” en “Je moet de problemen oplossen in de volgorde waarin deze zich aandienen”. Zo hebben wij hem in de PvdA ook gekend.

Kees heeft veel voor de PvdA betekend en daar zijn wij hem dankbaar voor.