Decembermaand is familiemaand

Door Bert den Elzen op 6 december 2017

Sinterklaas is net het land weer uit, het zal weer een jaar relatief stil zijn met alle discussies rondom het imago van ‘zwarte Piet’. Of je nu voor- of tegenstander bent hiervan, de discussie die plaatsvind verhard met het moment. En dat vind ik heel jammer. Sinterklaas is juist bedoeld als een kinder- cq familiefeest waarbij genieten met elkaar met hoofdletter zou moeten worden geschreven. Een familiefeest zoals we er in december veel hebben. En dat geldt helemaal voor mij. Want naast sinterklaas, de kerst en de jaarwisseling, ben ik zelf ook nog eens jarig, alsmede mijn oudste zoon verjarend. Als klap op de vuurpijl heeft mijn partner Petra op oudjaarsdag haar oudejaarsviering en mag 1 januari jarig zijn. December staat in onze familie dus bol van de leuke en gezellige momenten. Om alles ook in die sferen te brengen, brengen we verlichting en versierselen aan om dat te benadrukken. En we genieten van de bourgondische eetmomenten, het is allemaal net even anders en meer dan normaal. Als januari weer aanbreekt, dan is het opeens allemaal weer zo kaal.

Voor nu gaan we de gezelligheid benadrukken, dat begint al met het bezoeken van de diverse kerstmarkten en aangeklede kerstshop momenten, het voorgenieten. Zoals deze week, de eerste inkopen doen hiervoor.

Bert den Elzen

Bert den Elzen

In het dagelijks leven ben ik.. Een 54 jarige vader van 2 zonen uit een vorige relatie van 26 en 29 jaar oud. Nu nog lattend met Petra uit de mooie kern Hazerswoude Rijndijk. Werkzaam als cluster coördinator bij Stichting Maatvast voor de 8 wijkgebouwen in Hoofddorp. Actief in vele verenigingen, zowel bestuurlijk als helpende

Meer over Bert den Elzen