Kandidaat plaats 3

Inez Lourens

Zwammerdam
Inez Lourens

Over Inez Lourens

In het dagelijks leven ben ik:
Ik woon nu zo’n 2,5 jaar samen met Teus de Wit. Wij hebben samen 7 kinderen (en 7 kleinkinderen van Teus)waarvan er drie van mij zijn. Ik ben moeder van 3 volwassen zonen die alle drie in Rotterdam wonen, studeren en werken.
Ik ben nog steeds heel blij met mijn baan in de jeugdzorg. Zoals bij de meeste mensen bekend is, is daar heel wat veranderd door de transitie. Maar gelukkig heb ik altijd werk gehouden en na wat omzwervingen zit ik nu weer op mijn oude plekje in Leiden bij Jeugdbeschermingwest.

Ik word gelukkig van:
Het allerbelangrijkste, met mijn kinderen gaat het goed. Ze hebben keuzes gemaakt qua studie en werk waar zij achter staan en waar zij met veel compassie mee bezig zijn. De twee jongsten zijn actief bij de PvdA in Rotterdam en dat maakt dat er altijd wel gesproken wordt over politiek en de komende verkiezingen.

Ik word boos van:
Over politiek gesproken, iemand die mij echt boos kan maken is de Amerikaanse president Trump. Hij is iemand die vooral beslissingen neemt die zijn eigen belang dienen en dat maakt dat hij met het grootste gemak een streep zet door wat zijn voorgangers bereikt hebben, zoals Obamacare. Op zo’n man zitten we niet te wachten, niet in de wereldpolitiek en ook niet in de lokale politiek.

Mooiste plekje in de gemeente:
Het mooiste plekje in Zwammerdam vind ik onze achtertuin. Wij kijken uit op de Ziende en de Oude Rijn. ’s Zomers is er altijd wat te zien door het komen en gaan van boten. Ook kijken we uit op het Ziende parkje waar veel Dammenaren hun honden uitlaten, en waar ieder jaar Sinterklaas aankomt. Kortom, een prachtig plekje waar altijd een soort vakantiesfeer heerst.

Mijn speerpunt is:
Wat ik belangrijk vind in zowel mijn werk als in de politiek, is dat alle mensen echte kansen krijgen. Echte kansen om goede zorg te krijgen, om veilig en prettig te wonen, om naar school te gaan, om mee te kunnen doen met de mensen om je heen, een echte kans op een goed leven waar je zelf achter staat. Daar moet de gemeente oog voor hebben en daar moet de gemeente geld voor over hebben. Dat is waar ik me voor ga inzetten als fractielid van de PvdA.