Kandidaat plaats 6

Henk Goes

Koudekerk aan den Rijn
Henk Goes

Over Henk Goes

In het dagelijks leven ben ik..
Echtgenoot van Els en vader van Lisette. Ik heb vele jaren op de Steijaertschool in Hazerswoude gewerkt. Een paar jaar geleden ben ik met pensioen gegaan, maar de band met de school is gelukkig blijven bestaan. Ik verzorg de schooltuin en de fruittuin. Belangrijk is dat kinderen in aanraking komen met de natuur en ervaren hoe groente en fruit eigenlijk groeien. Ook ben ik actief als raadslid en neem ik mij verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordiger van de dorpen. In de dorpen sta je dichtbij de mensen en weet je wat er speelt. Kleine problemen zijn meestal snel op te lossen en voor grote zaken vraag je aandacht in de gemeenteraad.

Wordt gelukkig van..
Lekker rondfietsen in het Groene Hart en vervolgens een terrasje pikken. Ook in de (school) tuin werken. Dan geniet ik van de blije gezichtjes van kinderen als ze aardbeien of bessen plukken. Daarnaast vind ik het fijn om in de lokale politiek te werken om wat voor mensen gedaan te krijgen. Of het nou het opknappen van een plantsoentje bij de deur is of het beschermen van de pastorietuin tegen luxe villa’s. Ik ben nogal resultaatgericht.

Ook gelukkig word ik als de tribune van de raadzaal vol zit met geïnteresseerde inwoners. “Een feestje voor de democratie”.

Wordt boos van..
als mensen onrechtvaardig of onfatsoenlijk behandeld worden door de gemeente. Iedere klacht of vraag dient serieus behandeld te worden. Boos word ik ook als men ieder plekje groen in de gemeente vol wil bouwen. “Stoppen met proppen”, zeg ik steeds. Zo heeft de gemeente onlangs nog besloten om kapitale huizen te gaan bouwen in park Rijnstroom. Is zó fout.

De mooiste plek in de gemeente is..
Is moeilijk te kiezen. Er zijn zoveel mooie plekken zoals langs de oude Rijn en langs het Oostvaartpad, het Bentwoud. het Hofstedepark en park Rijnstroom. Maar het allermooiste is toch wel Klein Giethoorn. Ik heb er mooie herinneringen aan. Met name in de winter als er weer geschaatst kan worden.

Mijn speerpunt is..
Dat we de inwoners van onze gemeente serieus nemen en helpen waar nodig. Laat de mensen niet in de kou staan. Elk verzoek, elke klacht, elk idee serieus mee omgaan. Inwoners zijn vaak de deskundigen bij uitstek als het over hun eigen woonomgeving gaat.