Kandidaat plaats 5

Bert den Elzen

Hazerswoude-Rijndijk

In het dagelijks leven ben ik..
Een 54 jarige vader van 2 zonen uit een vorige relatie van 26 en 29 jaar oud. Nu nog lattend met Petra uit de mooie kern Hazerswoude Rijndijk.
Werkzaam als cluster coördinator bij Stichting Maatvast voor de 8 wijkgebouwen in Hoofddorp. Actief in vele verenigingen, zowel bestuurlijk als helpende handjes. Altijd op zoek naar de uitdaging om het nog beter en mooier te maken. Meepraten over mijn eigen woon, werk en leefomgeving, eigenlijk is dat mijn corebusiness. OndernemingsRaad, medezeggenschap, politiek, landelijk vakbondskader, samen met anderen werkend aan de mooie doelen die we met elkaar gesteld hebben.

Wordt gelukkig van..
Die dankbare glimlach tijdens het advocaatje met slagroom.
Ik ben werkzaam in het sociaal domein, het beheer en exploitatie van dorps- en wijkgebouwen in Haarlemmermeer. Daar ben ik constant bezig de verbinding te maken, ontmoeting te organiseren en mensen ondersteunen. Dat kan soms heel simpel zijn door een bingo te organiseren voor bijvoorbeeld vereenzaamde en senioren die daardoor hun loopje hebben naar de huiskamer van de wijk en mee blijven doen. Als ze dan tussen ronden door dat advocaatje met slagroom heerlijk aan het lepelen zijn en je ziet die glimlach, dan weet ik weer waarvoor ik dit dankbare werk doe.

Wordt boos van..
Onrecht en machtsmisbruik, dan krijg ik mega energie om daarmee aan de gang te gaan de tegenbeweging in te zetten. Ook als er ongelijkheid is omdat je oud of jong bent, arm of rijk, man of vrouw, blank of gekleurd. We zijn allemaal uniek en moeten het samen doen!

De mooiste plek in de gemeente is..
Midden in de drukke randstad ligt de gemeente Alphen, veel bebouwd en dus stedelijk, maar het landelijke als bv de Rietveldpolder en de omgeving van Klein Giethoorn, heerlijk varend door het landschap. Echt fantastisch!!

Mijn speerpunt is..
Er te zijn voor jou, iedereen doet er toe. Dat wil ik bereiken door laagdrempelig en makkelijk benaderbaar te zijn. Niet in het Stadhuis, maar zoveel mogelijk buiten te zijn, in gesprek met een ieder die woont, werkt en verblijft in de gemeente.