Lijsttrekker

Bernadette Wolters

Hazerswoude-Rijndijk
Bernadette Wolters

Over Bernadette Wolters

In het dagelijks leven ben ik..
Moeder (dochter en zoon), zus, vriendin, partner en oma (van de kleinzoon van mijn partner). De belangrijkste rollen in mijn leven. In mijn werk als beleidsadviseur Sociaal Domein en Gezondheid werk ik aan verbetering van de gezondheidssituatie van mensen (bijvoorbeeld door betere inrichting van wijken), en toegankelijkheid van de samenleving voor mensen met een beperking. Voor de regio Midden Holland ben ik bestuursadviseur voor de publieke gezondheid. Ook ben ik lid van een Raad van Toezicht van een kinderopvangorganisatie.
Na een aantal jaren van intensieve zorgtaken, is het tijd om weer politiek actief te worden.

Wordt gelukkig van..
De ontmoeting, verhalen van mensen, de ene keer over hoop, geluk en plezier, soms over verdriet, wanhoop. Helpen het verschil te maken. En samen zijn met familie en vrienden, een boek lezen, buiten in de natuur zijn, graag met het zonnetje erbij.

Wordt boos van..
Gebrek aan verdraagzaamheid, ruzie, schreeuwend tegenover elkaar staan. Waarom lukt het niet om gewoon een gesprek te voeren over zwarte piet? Ruzie, in plaats van op zoek gaan naar de verbinding en de oplossing, met elkaar. Gebrek aan “samen”.

De mooiste plek in de gemeente is..
Daar waar mensen samen komen, elkaar ontmoeten, elkaar helpen en samen genieten. En waar ik woon, in Hazerswoude Rijndijk natuurlijk de rust, de ruimte en de Oude Rijn.

Mijn speerpunt is..
Werken aan een samenleving waar voor iedereen een plek is, met zekerheid van bestaan, goede zorg dichtbij, en een goede toekomst voor onze kinderen en kleinkinderen.
Zorg voor elkaar! Met liefde, respect en waardering voor ieder mens.