Kandidaat plaats 14

Albert van Kampen

Hazerswoude-Dorp

In het dagelijks leven ben ik..
Sinds ik begin 2016 ben gestopt als teamleider juridische zaken, inkoop en vastgoed bij het Hoogheemraadschap van Rijnland – vooral actief als arbeidsvoorwaardenadviseur bij FNV-Overheid. In die vrijwilligersfunctie ondersteun ik in een aantal gemeenten het overleg van de vakbonden met hun werkgever. Daarnaast maak ik deel uit van de onderhandelingsdelegatie van FNV-Overheid over de arbeidsvoorwaarden voor de waterschappen en ben ik lid van het Verantwoordingsorgaan van het ABP (het medezeggenschapsorgaan van deelnemers en gepensioneerden bij dit pensioenfonds).

Wordt gelukkig van..
Met Anita wandelen door de polders rond Hazerswoude-Dorp; een schitterend open gebied dat we moeten koesteren. Of samen weer naar Schotland: we zijn nog steeds verliefd op de Highlands.

Wordt boos van..
(Om het lokaal te houden) al die Alphense politici die de belangen van met name Hazerswoude-Dorp verkwanselen: geen tunnel, geen extra woningbouw.

De mooiste plek in de gemeente is..
Is toch wel mijn eigen huis. In 1993 konden we – bij toeval – ons nieuw te bouwen huis aan de Maria van Hongarijelaan in Hazerswoude-Dorp kopen; een plek aan de Westeindsevaart met vrij uitzicht over de polder, waar je gewekt wordt door het geluid van de watervogels, waar op een mooie zomerdag de bootjes voorbij varen. Wat ons betreft uniek voor de (drukke) randstad.

Mijn speerpunt is..
Opkomen voor de toekomst van Hazerswoude-Dorp. Als raads- en commissielid in Rijnwoude van 1998 tot 2014 was ik al betrokken bij de verkeersafhandeling in het Dorp en de ontwikkeling van woningbouw; twee belangrijke zaken om deze kern leefbaar en de voorzieningen op peil te houden. En wat te denken van het openbaar vervoer. Het is toch van de zotte dat je ’s avonds na kwart over tien niet meer met het OV van Leiden naar Hazerswoude-Dorp kan komen!