’s Nachts zonder eerstelijns zorg? Kan niet waar zijn!

Door Albert Bremer op 10 december 2017

Vorige week schreven we al dat de PvdA wil dat de gemeente een klemmend beroep zal doen op Zorg en Zekerheid om de Huisartsenpost in stand te houden.

Wij zijn dan ook blij met de reactie van Wethouder Han de Jager op het voornemen om de Huisartsenpost in Alphen aan den Rijn tijdens de nachtelijke uren te sluiten.

Het is toch onbestaanbaar dat een gemeente als Alphen aan den Rijn, ’s nachts volledig afhankelijk zal worden van de regionale eerstelijns zorg. We moeten langer thuis blijven wonen, de PvdA wil dan ook extra voorzieningen voor ouderen in de wijken en dan zou de huisarts ‘s nachts niet meer beschikbaar zijn. Terecht trekken huisartsen bij de politiek aan de bel.

Natuurlijk is het vreemd dat als Zorg en Zekerheid de steun intrekt, de Alphense huisartsenpost moet sluiten. Waar zit het verantwoordelijkheidsgevoel van de andere betrokkenen?

De PvdA steunt dan ook van harte het initiatief om zaterdag 16 december om 13:00u bij de ingang van het Alphense Alrijne ziekenhuis te demonstreren tegen het voornemen de huisartsenpost te sluiten. Beter nog, wij roepen Wethouder Han de Jager op om in het gesprek dat hij volgende week heeft met verschillende organisaties over de eerstelijns zorg, zich niet alleen hard te maken voor de huisartsenpost, maar ook voor de terugkeer van de Nachtapotheek.

Albert Bremer

Albert Bremer

In het dagelijks leven ben ik: Informatieadviseur bij de Inspectie Leefomgeving en Transport Word ik gelukkig van: Een avond genieten van rust, met mooie muziek met een goed boek Wordt boos van: Botheid en onrecht. Je hoeft het zeker niet altijd met elkaar eens te zijn, maar blijf in gesprek en behoud respect voor de

Meer over Albert Bremer