Door op 3 maart 2016

Politiek café op 13 maart

Mijn-idee-isOp zondag 13 maart tussen 14.00 en 17.00 uur organiseert de PvdA Alphen aan den Rijn, in samenwerking met Groenlinks Alphen aan den Rijn, een politiek café over het basisinkomen. Het doel van het politiek café is te discussiëren over de vraag of de Alphense gemeente een proef zou moeten doen met (een vorm van) het basisinkomen. Dit in navolging van Woerden en Nijmegen.
 
Het basisinkomen is een vast bedrag per maand dat zonder voorwaarden door de overheid aan alle volwassen burgers wordt verstrekt: een onvoorwaardelijk basisinkomen. Het is een bedrag waarvan je zonder luxe kan rondkomen. Je mag daarnaast zoveel verdienen als je zelf wilt. Meer informatie is te vinden in het volgende filmpje 
Verschillende sprekers zullen hun visie geven over het basisinkomen en de (on)wenselijkheid daarvan. Dit zijn Ed Groot (Pvda Tweede Kamerlid, portefeuille Belastingen en Fiscale Zaken), Wim Roest (PvdA raadslid Alphen a/d Rijn) en een raadslid van Groenlinks.
 
De locatie is het café van het Castellum Theater in Alphen aan den Rijn, aan het Rijnplein 1-3.
We willen je vragen om je van tevoren aan te melden, voor het maken van een schatting van het aantal bezoekers. Toegang is gratis en ook niet-leden zijn van harte welkom. Je kunt je aanmelden bij Sebastiaan Klaassen (sebastiaanklaassen [a] hotmail.com) of Imre Perenboom (imreperenboom [a] gmail.com).