Door op 10 juli 2015

Hélène Oppatja uit de gemeenteraad

0D7A1618 (2)

PvdA-fractievoorzitter Hélène Oppatja keert na het zomerreces niet terug in de gemeenteraad. Zij blijft politiek actief in het bestuur van de PvdA-afdeling Alphen aan den Rijn. De vrijgekomen raadszetel zal worden ingevuld door Ernst Jan Straver uit Boskoop.

Oppatja in 2006 in de gemeenteraad en werd in 2011 wethouder. Een functie die zij bekleedde tot de PvdA na de herindelingsverkiezingen van november 2013 niet terugkeerde in het college. Zij was lijsttrekker voor de PvdA in 2010 en in 2013. Zij maakte zich in bijzonder sterk voor sociaal beleid, werkgelegenheid, volkshuisvesting en cultuur. Sinds 2014 is Hélène Oppatja fractievoorzitter. In het dagelijks leven werkt zij als programmamanager regionale samenwerking arbeidsmarktregio’s voor de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

‘Het stadhuis uit, de straat op. Daar heb ik echt zin in’

‘Het is goed om van tijd tot tijd de bakens te verzetten, ook al was het best even slikken om deze stap te zetten want de lokale politiek is een boeiend bedrijf waar je makkelijk aan verslingerd raakt’, aldus Hélène Oppatja. ‘Het mooie is dat er nu ruimte komt voor nieuwe dingen.

Het stadhuis uit en de straat op, de samenwerking zoeken met sociale krachten binnen en buiten de politiek. Daar heb ik echt zin in. Ik ga er deze zomer ook goed over nadenken hoe ik vanuit het afdelingsbestuur kan blijven werken aan het versterken van de linkse samenwerking in Alphen aan den Rijn. Dat tegenwicht is keihard nodig en er valt wat dat betreft nog een wereld te winnen.’