Door op 21 maart 2014

Gelijke behandeling

Normal
0

21

false
false
false

NL
X-NONE
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:Standaardtabel;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin-top:0cm;
mso-para-margin-right:0cm;
mso-para-margin-bottom:10.0pt;
mso-para-margin-left:0cm;
line-height:115%;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:11.0pt;
font-family:”Calibri”,”sans-serif”;
mso-ascii-font-family:Calibri;
mso-ascii-theme-font:minor-latin;
mso-hansi-font-family:Calibri;
mso-hansi-theme-font:minor-latin;
mso-bidi-font-family:”Times New Roman”;
mso-bidi-theme-font:minor-bidi;
mso-fareast-language:EN-US;}

Harley-Davidson&Chopper-1920x1200-040Stel je voor, een club zit op een plaats waar de gemeente iets wil gaan doen. Een andere plek ligt dan voor de hand, en dan is het gebruikelijk dat de gemeente meehelpt met zoeken, dat de gemeente zich hulpvaardig opstelt. Dat doet de gemeente al jaren en dat deed de gemeente ook bij de 2 motorclubs die op de plek zaten waar de oprit van de Maximabrug komt.

Maar opeens verleent de gemeente geen enkele medewerking meer, reden, een brief van minister Opstelten. Motorclubs zijn criminele organisaties die moeten worden tegengewerkt kort samengevat, zo ook de 2 motorclubs in Alphen aan den Rijn blijkbaar. Een van de clubs zou wel is op feestjes komen van de Hells Angels zo moest de raad begrijpen.

Ook al hebben individuele Hells Angels veroordelingen aan de broek, volgens de rechter is het geen criminele organisatie. Als we op incidenten moeten afgaan zouden wij ook heel wat moeten denken van mensen in de vastgoed bijvoorbeeld, daar zijn nogal wat mensen veroordeeld. Maar zo werkt dat niet. In een rechtstaat gaat de rechter over het vraagstuk of organisatie een criminele organisatie is.

Donderdagavond 20 maart werd een motie ingediend om de gemeente gewoon weer in gesprek te laten gaan met onze Alphense Motorclubs zodat er een plek zou worden gevonden voor hun nieuwe clubhuis. Dan konden ze wederom zonder enige vorm van subsidie weer iets opbouwen. En als ze zich misdragen, dan moet de overheid ingrijpen, maar dat moet bij elke club. De afgelopen jaren is er nooit iets gebeurd bij onze Alphense motorclubs, sterker nog zij hebben bijgedragen aan de gemeenschap zoals andere clubs ook doen.

Die motie werd weggestemd, met als veelgehoord argument, waarom moet de gemeente helpen bij het vinden van een plek? De huur is opgezegd volgens contract en dat is het. Oftewel club zoek het allemaal zelf maar uit. Maar als dat zo is, hoe doet de gemeente dat straks bij de andere clubs in Alphen aan den Rijn? Zwemclubs in Aquarijn, u zou de lasten dragen van het nieuwe zwembad. Dat lukt niet zo goed gezien de tekorten. Sluiten dan maar onder het motto afspraak is afspraak? En zo kunnen wij meer clubs en verenigingen langsgaan waar de afgelopen jaren dingen voor geregeld zijn en dan niet alleen met een plek maar ook met geld.

Of wordt de redenering dan ineens anders, dan zijn alle clubs gelijk, maar 2 clubs zijn wat minder  dan anderen.