Door op 22 februari 2016

De geschiedenis herhaalt zich.

Alphenaquaduct_01Het is al weer heel wat jaren terug, Alphen aan den Rijn haalde de TV in een satirisch programma. Er lag een Aquaduct in het weiland. Belachelijk. Dat was toch te gek en geldverspilling aldus de tegenstanders, een schande en geldverspilling. De voorstanders zagen dit aquaduct als stap in de totstandkoming van de N11. De N11 zou er nooit komen, de provincie wil het niet en zou het nooit toestaan, bovendien zoveel auto’s zouden er niet over rijden volgens de tegenstanders.
Ik moest hier aan denken toen de bouw van de Maxima brug belachelijk werd gemaakt in Het kan niet waar zijn. Ook de Maximabrug is een stap in een groter plan, het aansluiten van de N11 op de N207 westelijk om Alphen aan den Rijn heen. Bovendien is de brug nodig om Koudekerk te ontsluiten. Wederom ligt er een MER studie aan ten grondslag hoe groot de capaciteit zou moeten zijn als alles gerealiseerd is.
Wie nu bij datzelfde aquaduct staat ziet een drukke weg en zou zich niet kunnen voorstellen dat al dat verkeer zich door Zwammerdam zou moeten persen. En tegenstanders? Ik hoor of zie niets meer. Ik denk dat dit over een aantal jaren, en dat kan best nog wel even duren, ook het geval zal zijn als het verkeer over de rondweg rijd en niet meer dwars door Alphen aan den Rijn en dat Koudekerk ook veel minder verkeer te verwerken heeft net als Zwammerdam.