Door op 25 april 2017

Actie tegen verkeersoverlast Boskoop en Hazerswoude-Dorp

Het “Comité Verkeersoverlast Boskoop/ Hazerswoude-Dorp heeft ook namens de PvdA een petitie aangeboden aan gedeputeerde Floor Vermeulen en wethouder Tseard Hoekstra om de verkeersoverlast in beide plaatsen aan te pakken,

Het “Comité verkeersoverlast Boskoop/Hazerswoude-Dorp” doet een dringend beroep om daadwerkelijk iets te doen aan de wurgende verkeersoverlast welke de centra van Boskoop en Hazerswoude-Dorp al zo lange tijd teistert. De bewoners en belanghebbenden ervaren dagelijks de ernstige hinder. Overlast en onveiligheid worden zodanig  gevoeld, dat de leefbaarheid in beide kernen ernstig in het geding is.

De huidige plannen zijn niet gebaseerd op een regionaal masterplan, ze verergeren de problematiek en bieden voor de echte problemen slechts lapmiddelen.

In de petitie wordt verzocht om een grondige herbezinning, waar nodig gebaseerd op aanvullend onderzoek, om te komen tot samenhangende structurele verbeteringen, met voorrang voor de verkeersoverlast in de centra van Boskoop en Hazerswoude Dorp.

Wat het Comité betreft wordt een pas op de plaats gedaan wat betreft de aanleg van de Verlengde Bentwoudlaan.

De PvdA is het daarmee eens. “Die weg moet in de ijskast. Iedereen is er van overtuigd dat de weg meer problemen oplevert dan dat ie oplost. Laat de provincie die 30 miljoen in de zak houden en bewaren voor andere oplossingen. Meer asfalt is niet de oplossing”, heb ik in het Leidsch Dagblad gezegd.

Petitie

Waar ben je naar op zoek?